Looking for Alaska

Looking for Alaska este un serial Hulu (care poate fi vizionat pe HBO GO în România) inspirat după cartea cu același nume scrisă de John Green. Acesta urmărește viața adolescenților Alaska (Kristine Frøseth), Miles (Charlie Plummer), Takumi (Jay Lee), Chip (Denny Love) și mulți alții, de la Academia Culver Creek.

Totul pornește de la sosirea lui Miles (poreclit Pudge) la academie. Acesta este destul de speriat de faptul că nu cunoaște pe nimeni acolo, însă, atunci când o întâlnește pe Alaska, începe să creadă că se va acomoda mai repede decât se aștepta. Alaska este o fată frumoasă, întotdeauna cu zâmbetul pe buze, care ascunde un secret foarte mare. Colegul lui Pudge de cameră nu este nimeni altul decât Chip sau, așa cum îl numesc Alaska și Takumi, Colonelul.

Cei patru prieteni trec prin nenumărate peripeții amuzante, însă și prin momente pline de suspans. După un astfel de moment când Alaska se deschide în fața prietenilor săi și le povestește despre viața ei dificilă, își dă seama că trebuie să facă ceva important și pleacă din campus în timpul nopții.

Oare ce se va întâmpla în continuare? De ce părăsește Alaska academia? Răspunsurile la toate aceste întrebări le puteți afla doar vizionând serialul Looking for Alaska. Având un singur sezon cu doar opt episoade, este cât se poate de ușor de urmărit și de terminat. În opinia mea, acest serial este unul destul de emoționant, iar pe mine m-a făcut să plâng de mai multe ori. Pe lângă acest aspect, m-a făcut să înțeleg anumite lucruri despre viață și, într-o oarecare măsură, mi-a schimbat perspectiva asupra acesteia. Citatul ,,The only way out of the labyrinth of suffering is to forgive” mi-a adus latura mai sensibilă la suprafață și m-a făcut să îmi dau seama că, deși anumiți oameni apropiați mi-au greșit, nu voi putea fi niciodată complet fericită dacă nu voi găsi puterea de a-i ierta.

Consider că acest serial merită urmărit pentru că transmite un mesaj foarte puternic despre anumite aspecte ale vieții și te învață multe lucruri despre tine și oamenii din jurul tău. Dacă te consideri o persoană mai sensibilă și unele întâmplări personale, reprezentate într-un mod destul de realist, îți pot insufla sentimente de tristețe sau nostalgie, recomand să vizionezi acest serial în compania unui om care să îți ofere siguranță.


articol scris de Alexandra Vladu