Critică

05

Mai

King Richard

De la Gala Oscar încoace am observat că s-au scris multe despre reacția deplasată a lui Will Smith de la ceremonie, iar despre filmul care i-a oferit lui Smith rolul datorită căruia a câștigat Oscarul mult prea puțin, ceea ce m-a făcut îndeajuns de curioasă încât să-l văd.

05

Apr

Trupa Cuadro și ,,Punk Rock''

Pentru că redacția noastră s-a pus pe culturalizare, în weekendul 26-27 martie ne-am strâns să îi vedem pe prietenii noștri de la trupa de teatru Cuadro în piesa ,,Punk Rock” de Simon Stephens.

28

Ian

Am citit cele mai populare cărți din 2021 în locul tău

În cadrul oricărei rețele de socializare există, inevitabil, un colțișor rezervat special pentru cărți. Fie că vorbim de TikTok, Instagram sau YouTube, în 2021 am petrecut mai mult timp ca oricând în acele părți ale internetului, iar câteva cărți îmi apăreau inevitabil în primele două minute.

27

Nov

Red (Taylor's Version)

If you've met me, you already know Taylor Swift's discography is the soundtrack of my life. After her masters controversy, I thought my favorite album was lost for good; taxi cabs and busy streets, they'd never bring it back to me...

4

Iun

Måneskin - Rock 'n' Roll Never Dies

Cred că ați observat și voi că de mai bine de o săptămână tiktok-ul, discovery feed-ul de pe Instagram și recomandările de pe YouTube sunt inundate de Måneskin. Bănuiesc că majoritatea știți cine sunt aceștia, dar pentru necunoscători, Måneskin este o trupă rock din Italia care a câștigat Eurovision 2021.

19

Mai

20 de seriale politiste mai târziu

Pe vremea când în loc să dai scroll interminabil pe meniul Netflix butonai telecomanda, cu toții am dat cel puțin o dată peste un serial polițist/de mister. Primul serial pe care l-am văzut vreodată a fost un serial polițist, uitându-mă la seriale polițiste am învățat germană, mi-am făcut mai toate temele din clasele primare cu investigații și crime pe fundal...

7

Mai

Fenomenul Justice League: Snyder v Whedon

Când auziți ”Zack Snyder's Justice League”, cel mai recent film apărut de la DC Extended Universe, există șansa să stați puțin pe gânduri și să vă întrebați ”Cum adică recent? Filmul ăsta nu a apărut acum câțiva ani?”. Răspunsul este simplu: ba da… și totuși… nu chiar.

2

Apr

Female Manipulator Music - Chemtrails over the Country Club de Lana del Rey

Îți sună cunoscut? Poți fi sigur/ă că printre acestea se află, cel puțin, un album al Lanei Del Rey. Dacă în continuare îți sună familiar, atunci probabil ai auzit și de noul ei album, Chemtrails over the Country Club, lansat pe data de 19 martie 2021, de Interscope Records și Polydor Records.

22

Mar

WandaVision sau terapie gratis

Dragi fani Marvel, vă era cumva dor să ieșiti din sala de cinema absolut traumatizați după vizionarea unui film marca MCU? Grijuliu ca întotdeauna, Kevin Feige a reușit să găsească o metodă excelentă pentru a vă traumatiza în propriile case. Astfel, WandaVision este primul serial semnat de Marvel Studios și, totodată, dă startul fazei 4.

17

Mar

Dacă ți-a plăcut cartea asta, de ce n-o încerci și pe asta?

Cred că orice cititor înrăit cunoaște acel sentiment când termină o carte pe care a adorat-o și nu poate trece peste dezamăgirea produsă de citirea ultimului cuvânt de pe ultima pagină. Trec zile, săptămâni, luni și chiar ani, și tot ce își dorește este să dea timpul înapoi și să o citească din nou pentru prima oară.

12

Mar

De pe Wattpad pe ecrane mari și mici

În ultimii ani, am fost martori la popularizarea francizelor de pe Wattpad și în mainstream și oricât de ciudat ar fi să urmărești fanfiction despre One Direction prinzând viață pe marele ecran, cu toții cunoaștem cel puțin o persoană care crede sincer că aceste serii de cărți își merită tot succesul.

19

Feb

Cinematography Sins: The disasters of film adaptations

Book to movie adaptations have long been one of the most debated upon topics by readers and viewers alike. The genres they fall under are of little importance; fans of the novels always find things to complain about in the screen adaptations, be they fantasy, classics, young adult, or science-fiction.

18

Ian

Permisul de conducere și drumul Oliviei Rodrigo în topuri

Cred că nu sunt singura care dintotdeauna a visat la un moment ca scos dintr-un film despre maturizare: lumini moi, colorate, un drum singură pentru a-mi face ordine în gânduri și a-mi depăși tulburarea sufletească chinuitoare, și, bineînțeles, muzică de fundal pe măsură.

21

Dec

Cum a furat cringe-ul Crăciunul?

Netflix are multe producții proprii bune. Ca orice mare companie, este inevitabil să nu lanseze și filme mai puțin bune sau chiar dezastruoase.

18

Dec

Ascultați cântece de Crăciun vara sau sunteți normali?

În această lume, există două tipuri de oameni: cei care ascultă colinde în timpul verii și cei normali. Personal, mă încadrez undeva la mijlocul acestei clasificări, deoarece, cel puțin în ultimii doi ani, am început să ascult cântece de Crăciun din noiembrie până în ianuarie.

2

Dec

Beth Harmon și “șahul nu e pentru fete”

Ți s-a întâmplat vreodată să sari de fericire de pe canapea datorită șahului ? Recunosc că, înainte de a urmări noua miniserie de pe Netflix, nu puteam spune că am trecut prin această experiență, de a viziona cu sufletul la gură un meci de șah.

11

Nov

Dark

Deși auzisem mai multe lucruri bune despre el, am tot amânat vizionarea lui până la recomandarea plină de entuziasm a unei prietene apropiate.

11

Nov

Dark

Deși auzisem mai multe lucruri bune despre el, am tot amânat vizionarea lui până la recomandarea plină de entuziasm a unei prietene apropiate.

2

Nov

Edward Scissorhands

Nu putem spune că a trecut toamna fără să fi luat în considerare vizionarea unui film marca Tim Burton. De data aceasta, vă propun un clasic al acestui regizor, un adevărat basm modern, încadrat într-un decor incredibil de fantezist.

Lolita - Vladimir Nabokov

Din cauza subiectului său extrem de șocant, pasiunea unui bărbat matur pentru o fetiță de doisprezece ani, romanul Lolita a fost respins de editori foarte mult timp, fiind publicat în Statele Unite abia dupa apariția sa in Franța.

======= Ça Va?

Critică film, teatru & literatură

The good place

„The good place”, serialul senzațional al platformei Netflix, aduce un aer umoristic felului în care noi, oamenii, vedem viața de după moarte.

Lolita - Vladimir Nabokov

Din cauza subiectului său extrem de șocant, pasiunea unui bărbat matur pentru o fetiță de doisprezece ani, romanul Lolita a fost respins de editori foarte mult timp, fiind publicat în Statele Unite abia dupa apariția sa in Franța.

>>>>>>> 5db2055585c4d4dbee2dac1424a193b95f1ebac0