Diverse

24

Feb

Sentimente

Câteodată nici eu nu știu de ce, uneori, mă simt așa – atât de tristă, atât de neimportantă... Parcă sunt prinsă, pur și simplu, într-un amalgam de sentimente rele care nu mă lasă să mă bucur de momentele ,,fericite” alături de cei din jurul meu.

17

Feb

A fi sau a nu fi stresat

AMC ai două zile până la deadline, nu ai făcut nimic, pui mâna pe laptop într-un moment de exaltată motivație și sfârșești vizitând conturi de FB ale unor no-name.

13

Ian

De ce iubim?

Știi sentimentul ăla de gol în stomac? Fluturii de care vorbește toată lumea, fiorul ăla mic dar însemnat?

11

Ian

Pandemia și răspunsurile pe care le vrem cu toții

E 9 martie 2020. Nu ai niciun fel de grijă în viață pentru că ești clasa a 10-a, BAC-ul nu bate la ușă, mai ai până trebuie să aplici la facultate și cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla e să te asculte la chimie la 7:30. Greșit.

24

Dec

Copilul – erou de la “Sf. Sava”

Colegiul Național "Sf Sava", pe atunci numit Liceul de Matematică-Fizică “Nicolae Bălcescu”, a pierdut-o la Revoluție pe Diana Alexandra Donea, elevă în clasa a XII-a.

23

Dec

30+1: România acum 31 de ani

Acum un an am făcut greșeala să intru într-un Mega Image în ajunul Crăciunului. Nu am cumpărat mare lucru, dar până să ies din magazin trecuse mai bine de jumătate de oră. Am stat la ditamai coada, după o groază de persoane care-și făceau aprovizionarea pentru următoarele 3 luni, nu pentru ziua de Crăciun.

11

Dec

Votul și românii

Votul este un drept constituțional pentru care oamenii s-au luptat constant în trecut. La momentul actual, mersul la vot este modalitatea prin care un cetățean își poate comunica cerințele când vine vorba de conducerea statului, și este mecanismul pe care se bazează o democrație sănătoasă.

11

Nov

Diplomele nu-s de ajuns – Partea a Doua

Sunt convinsă că fiecare dintre noi a jucat, cel puțin o dată în viață, rolul cercetătorului, adică a fost pus în ipostaza de a afla cât mai multe informații relevante despre un subiect și a le trece prin filtrul propriei gândiri. 

9

Nov

Scroll și double tap… in viața reală?

Să ne imaginăm cum am fi trăit în anii 80. Ne trezim la ora 6 auzind sunetul răsunator al ceasului deșteptător. Ne dăm jos din pat, ne urmăm rutina zilnică de igienă, mâncăm și după aceea ne începem ziua propriu-zisă. Nimic anormal până aici.

4

Nov

Gestionarea timpului: cheia succesului?

Timpul...lumea începe și se sfârșește-n el. Ființa umană se raportează mereu la acesta, își planifică viața în funcție de ticăitul ceasului. Nimeni nu știe cât de repede sau de încet se scurge.

26

Oct

Diplomele nu-s de ajuns
– Partea Întâi : Inteligența Emoțională -

Am aflat și eu recent. Vestea m-a lăsat cu ochii în soare, iar în minte mi-a apărut imaginea unui angajat HR care aruncă la gunoi CV-ul meu atât de bine structurat, plin până la refuz de cursuri, olimpiade și, mai presus de toate, diploma aurită de la facultatea de top pe care o voi fi absolvit.

3

Iun

Șase tipuri de oameni pe care îi vei întâlni la metroul bucureștean

Dacă ai trecut anul acesta prin Piața Victoriei este imposibil să nu fi remarcat afișul montat prin octombrie-noiembrie în Victoriei 2 care îți spunea să lași pentru o secundă telefonul și să te uiți în jurul tău. Vei realiza că „viața“ de la metrou nu este atât de anostă. Vei identifica niște tipare de oameni cel puțin interesante și/sau amuzante.

1

Mai

“Un deceniu de împliniri mărețe”

Bine ați venit în București, capitală europeană din 2007! Înaintăm cu dificultate prin noroaie și mocirla, într-o metropolă în care 200 de străzi nu sunt încă astfaltate, însă promisiuni mărețe sunt puse la înaintare.

26

Apr

MUN-urile in vremea carantinei

"Pentru încă o dată în istoria sa, omenirea trece prin vremuri tulburi. Totul din cauza unui virus respirator, foarte contagios, ce se râspândește în ritm alert în lume."

The Originals

O problemă pe care am avut-o dintotdeauna și cu care foarte mulți oameni se confruntă este procrastinarea. Societatea noastră o numește problemă, din simplul fapt că pericliteaza productivitatea comunității.

A Cotroceni

Cartierul Cotroceni este precum esențele tari în sticluțe mici. Este acel gust puternic al mousse-ului de ciocolată ce îl regăsesc doar la La Petite Bouffe, brutăria artizanală aflată pe Strada Doctor Louis Pateur 38.

Inspiraţia: Love-Hate

Azi sunt poetă, iar poezia mea sunt oamenii din jur. Vântur pe Bulevardul Regina Elisabeta și în mintea mea e poezie – poezia mult-iubitului Cișmigiu din stânga mea, poezia tipului care îi cere o brichetă nefumătoarei din mine, poezia cafelei pe care urmează să mi-o comand.