Top 5 filme Crăciun de pe Netflix

Fiecare om are plăcerile lui nevinovate. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, ale mele sunt filmele de Crăciun; oricât de proaste ar fi, ador să le vizionez. Recunosc, am și eu preferințele mele în materie de filme de iarnă, iar aici sunt primele cinci care îmi trec prin minte atunci când începe luna decembrie:

1. A Christmas Prince:

Trilogia de filme A Christmas Prince este una dintre cele mai interesante creații Netflix de Crăciun. Are la baza povestea de dragoste a unui prinț (Ben Lamb) și a unei jurnaliste Amber (Rose Mciver) care se cunosc neașteptat atunci când Amber trebuie să scrie un articol despre înlocuirea regelui Regatului Aldovia de către fiul său, Prințul Richard. Pe parcursul celorlalte două filme, luăm parte la evoluția lor ca familie și la toate greutățile, dar și frumusețile vieților sale de Rege și de Regină ai Aldoviei.

2. The Christmas Chronicles:

Acest film Netflix prezintă povestea de viață a unei familii după pierderea tatălui. Mama (Kimberly Williams) încearcă să își susțină financiar familia pe cât posibil. Această sarcină devine, uneori, obositoare, mai ales când băiatul, Teddy (Judah Lewis), începe să își schimbe comportamentul în rău, nemaicrezând în Magia Crăciunului, devenind un delicvent. Sora lui mai mică, Kate (Darby Camp), încearcă să își țină familia unită și să nu lase întâmplările din trecut să le strice distracția de Crăciun. Cei doi frați pornesc într-o adevărată aventură alături de nimeni altul decât... Moș Crăciun. Din punctul meu de vedere, puteți viziona doar primul film, al doilea lăsând de dorit.

3. Christmas Inheritance

Totul pornește de la o veche tradiție a doi prieteni, foști parteneri de afaceri, ce constă a livra personal scrisori de Crăciun unul altuia. Unul dintre ei își dorește să îi lase moștenire firma fiicei lui, Ellen (Eliza Taylor), dar are o cerință: aceasta trebuie să îi livreze scrisoarea anuală prietenului tatălui său. Femeia refuză inițial, dar reușește să fie convinsă de tatăl ei. Întâmpină destul de multe dificultăți în scurta ei călătorie, dar până la sfârșitul filmului Ellen își dă seama de adevăratele valori ale vieții și de lucrurile pe care și le dorește cu adevărat.

4. Midnight at the Magnolia:

Este un film despre doi cei mai buni prieteni Maggie (Natalie Hall) și Jack (Evan Williams) care au un post de radio împreună și încearcă să ajungă la nivel național cu mini-emisiunea lor. Aceștia au ocazia de a avea tot ce doresc dacă, de Revelion, acceptă să își prezinte relațiile personale, în fața întregii lumi. Însă, imediat după ce află de această oportunitate, persoanele cu care erau împreună se despart de ei. Ce vor face cei doi vor pierde oportunitatea de a ajunge la nivel național sau vor găsi o soluție potrivită?

5. The Holiday Calendar:

Acest film Netflix trezește nostalgia zilelor copilăriei, pe când toți credeam în Moș Crăciun și în miracolele specifice perioadei sărbătorilor. Abby (Kat Graham) primește un calendar advent magic; în fiecare zi, descoperă câte o nouă figurină care să îi îndeplinească o anumită dorință ascunsă despre care nici măcar ea nu știe că există. Aceasta nu își dă seama inițial ce se petrece, dar cu ajutorul prietenului său cel mai bun, Josh (Quincy Brown), reușește să facă lumină în întâmplările petrecute. Filmul acesta merită vizionat dacă vă e dor de perioada frumoasă în care zilnic desfăceai câte o căsuță din specificul calendar advent cu ciocolată și îi admirai forma specială de ren, de brăduț, de clopoțel, de om de zăpadă, de Moș Crăciun.

Poate acestea nu sunt pe placul tuturor, dar eu cred că merită văzute iarna alături de cei dragi, cu o cană de ciocolată caldă, sub o pătură călduroasă și cu șosetele de sezon, lângă bradul împodobit.


articol scris de Alexandra Vladu

fotograf Sophia Lopotaru