Måneskin - Rock 'n' Roll Never Dies

Cred că ați observat și voi că de mai bine de o săptămână tiktok-ul, discovery feed-ul de pe Instagram și recomandările de pe YouTube sunt inundate de Måneskin. Bănuiesc că majoritatea știți cine sunt aceștia, dar pentru necunoscători, Måneskin este o trupă rock din Italia care a câștigat Eurovision 2021.

Aceștia au atras imediat atenția telespectatorilor prin apariția lor unică și prin lejeritatea și carisma de care au dat dovadă pe scena concursului european. Inimile tinerilor au fost vrăjite de Damiano, Victoria, Thomas și Ethan, iar acum toți vrem să învățăm italiană pentru a înțelege ce cântă noii noștri idoli.

Poate vă întrebați de la ce vine „Måneskin” - ei bine, Victoria a venit cu ideea aceasta pentru că în olandeză înseamnă „lumina lunii”, numele perfect pentru formație.

Ca majoritatea trupelor, aceștia și-au format grupul în liceu, când, inițial, erau doar Damiano, Victoria și Thomas. Au început să cânte pe stradă încă de la vârsta de 15-16 ani și un an mai târziu au participat la X Factor Italia (în 2017), unde au câștigat locul 2. Din păcate, nu au avut același noroc precum One Direction, care, deși nu au câștigat X Factor UK, au devenit un fenomen internațional după concurs.

Måneskin a trebuit să își aștepte succesul încă patru ani, mai exact până pe 22 mai 2021, când Concursul Eurovision a luat sfârșit și ei au adus victoria Italiei după mai bine de 30 de ani.

Victoria lor a fost criticată de mulți, însă aprecierea pe care au primit-o de la noii lor fani a compensat pentru toate răutățile persoanelor conservatoare. Deși muzica pe care ei o fac este pe placul multora, unii aleg să nu le asculte melodiile pentru stilul lor vestimentar, machiajul sau atitudinea lor. Cei trei băieți din trupă sunt extremi de confortabili fiind feminini și fata fiind masculină, iar acest lucru este mai greu de digerat mai ales de cei în vârstă pentru că „Pe vremea mea...”.

Måneskin a dovedit că nu e un simplu „one-song success” cu “Zitti e Buoni”, ci “I wanna be your slave”, “Coraline”, “Torna a casa” și multe altele au devenit cele mai ascultate melodii ale ultimelor câtorva zile. Nu te îngrijora, dacă nu știi italiană, cei din Måneskin sunt pregătiți cu tot felul de cover-uri făcute în engleză special pentru persoanele internaționale, însă, îți promit, felul în care pronunță Damiano cuvintele italienești în cântecele lor este cireașa de pe tort pe lângă vocea răgușită.

Dacă încă nu ați avut norocul de a-i asculta, atunci vă invit pe Spotify pentru propriul vostru concert Måneskin (P.S.: au fost adăugate și melodiile lor în engleză): https://open.spotify.com/playlist/7ztSKdfzuZKchSusm7vgXD?si=0f8b4f96f7cb4b8b


articol scris de Alexandra Vladu